הנעה לפעולה

זה יכול להיות מאתגר להחליט לאילו טרנדים עלינו להתייחס ומאיזה להתעלם. במאמר הבא תגלו את הטרנדים החשובים ביותר של שנת 2022. 

זה שוב הזמן הזה בשנה.

מנהלי רשתות חברתיות בכל הארץ מנסים למשוך אותנו אליהם ולהציג בפנינו את הטרנדים החמים הבאים של השנה.

יש לנו אסטרטגיות לתכנן ואנחנו צריכים לדעת- אילו מגמות עומדות לשנות את המשחק בשנת 2022?

האם טיקטוק הולכת להעפיל על האינסטגרם? האם מעורבות אורגנית טובה יותר? מה הולך להיות הדבר החם הבא?

יכול להיות קשה לעבוד בתעשייה שמשנה צורה מהר יותר מהפאוור ריינג'רס. אבל, אל דאגה!

אנחנו כאן בשביל להציל לכם כמה לילות שתעבדו בהם עד מאוחר, כי לנו יש את התשובות.

ממידע רב שאספנו, גילינו את הטרנדים החמים של השנה ואנו מאמינים שהם ישנו לגמרי את הדרך שבה אתם עובדים.

מוכנים? מתחילים! 

  1. הטרנד הראשון עליו נדבר הוא הטיקטוק. הטיקטוק הולכת להיות הפלטפורמה החשובה ביותר לשיווק ופרסום. הייתם מאמינים?!

בשנים האחרונות, אינסטגרם תפסה את המקום הראשון באהדת המשווקים והמפרסמים.

טיקטוק עברה את רף מליארד המשתמשים בספטמבר 2021, מה שהפך אותה לרשת החברתית מספר 7 במדד הפופולריות בעולם.

אם אתם לא כוללים רשתות חברתיות של הודעות, טיקטוק היא במקום הרביעי אחרי אינסטגרם מבחינת פופולריות. ראו גרף מצורף (קרדיט לאתר Hootsuite).

אז למה בעצם זה כזה ביג דיל? טוב, כי בינואר 2021 היו לאפליקציית טיקטוק 689 מליון משתמשים. זו עליה של 45% בפחות משנה!

הנתונים האלה מגיעים לאחר פרץ הצמיחה הגדול ביותר שהיה להם אי פעם: גדילה של 1,157% משתמשים בין 2018-2020.

כדי לשים את זה רגע בפרופורציות, גדילת המשתמשים החודשית של אינסטגרם ב2020 הסתכמה ב6% לחודש.

ואפילו יותר מעניין מזה? "גוגל חיפוש- טרנדים" מראים שטיקטוק שולטת לגמרי על תוכן הסרטונים הקצרים של האינסטגרם.

בהלך השנה האחרונה, ביקוש החיפוש לאפליקציית טיקטוק גדל בכ-173%. אבל, ביקוש החיפוש לאפליקציית אינסטגרם ולרילס (תוכן הסרטונים הקצרים של האינסטגרם) גדלה רק ב22%, והחיפוש ירד בכ-33% בחיפוש סטוריז.

למרות הגדילה המהירה של טיקטוק, רוב העסקים עדיין מהססים להשקיע ברשת החברתית. הנה כמה נתונים שנאספו לגבי טרנדים ברשתות החברתיות:

רק 35% מהתגובות אמרו שהם מתכננים להגדיל את ההשקעה שלהם בטיקטוק בשנה הקרובה. רוב העסקים מעדיפים להמשיך לשים את ההימור שלהם ברשתות חברתיות מבוססות ואמינות כמו אינסטגרם ופייסבוק.

אבל, זה לא הסיפור המלא. כששאלנו מה מהרשתות החברתיות נחשבת עבורם כאפקטיבית ביותר בהגעה ליעדים העסקיים שלהם, 24% ענו שזו טיקטוק. זו עלייה של 700% לעומת 2020.

טיקטוק הציגה מספר כלים מועילים לעסקים בשנת 2020 ושנת 2021, הכוללים פרופילים עסקיים, מודעות, ואף creator marketplaceזו יכולה להיות הסיבה בגינה עסקים מרגישים הרבה יותר אופטימיים לגבי טיקטוק 

TO DO LIST– דברים שחייבים לעשות! 

יכול להיות שמותגים עדיין לא נוהרים לעבר הטיקטוק, אבל אל דאגה. הם יעשו את זה ממש בקרוב. אנחנו ממליצים לכם להקדים לגל, ולא לאחר אליו.

פתחו חשבון פעיל בטיקטוק עבור המותגים שלכם

חקרו את טיקטוק על מנת שתרגישו שאתם שולטים בתכנים, מבינים מה הולך שם, ויכולים ליצור רעיונות שמתאימים לפלטפורמה.

2. הוצאת כספים גדולים יותר, על רשתות חברתיות קטנות יותר.

מכל רשימת הטרנדים שיש במאמר הזה, זו כנראה הידיעה המפתיעה ביותר.

מחקר חדש שבוצע מראה כי צרכנים עשויים להיות יותר פתוחים בנוגע לרעיון של פרסום בערוצים קטנים יותר כמו פינטרסט, סנאפצ'אט וטיקטוק, מאשר ברשתות החברתית הגדולות – פייסבוק ואינסטגרם.

מחקר שבוצע על ידי kantar, שהוזמן על ידי טיקטוק, מצא שצרכנים דירגו מודעות טיקטוק כמעוררות השראה ומהנות יותר מפרסומות בפלטפורמות אחרות.

מחקר של NIELSON שהוזמן על ידי סנאפצ'אט מצא שלמודעות בסנאפצ'אט יש יותר השפעה מפרסומות טלוויזיה, והן הצליחו להגיע למודעות גבוהה יותר וכוונות רכישה גדולות יותר.

פינטרסט ביזנס ביצעו מחקר שהראה כי החזר ההשקעה (ROI) של המודעות המפורסמות באפליקציה, גבוה יותר וגם שיעורי ההמרה זולים יותר מרשתות חברתיות אחרות.

גוגל חיפוש- טרנדים מציג ביקוש עולה וגובר בחיפושים בשנתיים האחרונות למודעות ברשתות אלו, שטיקטוק מוביל בראשן. מסתבר שהשמועות על התוצאות הטובות בסקרים מתפשטות מהר, והסקרנות לגבי פרסום ברשתות הקטנות גובר.

ההשערה שלנו בנושא היא שהרשתות החברתיות הקטנות יותר לא רוויות בפרסומות כמו בפייסבוק ובאינסטגרם, כך שהמשתמשים פחות יסבלו מעייפות מהפרסומות שמופיעות ללא הפסקה.

הרבה מקצועני פרסום ורשתות חברתיות נאלצו גם לגוון את אסטרטגיית המודעות שלהם בתחילת 2021 בתגובה לעדכון המערכת של IOS 14 של אפל. למי שלא יודע או לא זוכר, אפל הכריזו על אפשרות מעקב אחרי מודעות לכל משתמשי אפל (“opt in to ads tracking”), ובכך חסמה את פייסבוק ממעקב וניטור אחר נתח עצום מהמשתמשים שלה.

והדבר הכי חשוב הוא, שסנאפצ'אט, פינטרסט וטיקטוק מעודדים את המפרסמים לגרום למודעות שלהם להשתלב עם תוכן אורגני שכבר פורסם על ידי משתמשים רגילים.

התוצאות הן פרסומות משעשעות, פחות מפריעות, מייצרות אווירה טובה ונעימה לעסקים ומגדילות המרות.

TO DO LIST– דברים שחייבים לעשות!

שים לב והסתכל ביתר תשומת לב על המעורבות שלך בכל הפלטפורמות. האם התייחסת למשתמשי פינטרסט או שזלזלת באפליקציה? האם הזנחת את קהל המשתמשים בסנאפצ'אט שלך?

למד את התוכן שאנשים מפרסמים בפלטפורמה הזו. בדוק אם יש למותג שלך דרך להשתלב בה, גם אם זה אומר לשנות מעט את הטון של המותג.

התנסה ביצירת מודעות בפלטפורמה הרלוונטית, או התנסה בפלטפורמה חדשה ככזו שיכולה להתאים ליצירת מודעות ופרסומות. במיוחד אם בעבר חשבת שזו לא אפליקציה מוצלחת לפרסומות.

3. קונים יצפו לקנות את המוצרים שלך ישירות במדיה החברתית

המסחר עבר לפלטפורמה עצמה במקום להפנות לאתרי E COMMERCE חיצוניים.

הצריכה המוגברת של הרשתות החברתיות בשילוב סגרים והישארות בבית, גרמו לפיצוץ קניות אונליין, שנדמה שלא הולך להיגמר בקרוב.

E Marketer צופים שהמסחר החברתי יהפוך לתעשייה שמגלגלת 80 מיליארד דולר עד שנת 2025. כל אלו בשל הצמיחה המאסיבית של אתרי ה- E commerce (18% בשנת 2020).

81% מהקונים כבר השתמשו ברשתות החברתיות על מנת לגלות מותגים חדשים עוד לפני מגיפת הקורונה. עסקים רבים הבינו שלאפשר לאותם משתמשים לבצע רגישה באמצעות אפליקציה זה הדבר ההגיוני לעשות.

אחרי הכל, ניווט לאתר הוא שלב נוסף, שזה מקום נוסף בו הלקוחות יכולים לנטוש אותך ולא לבצע את הרכישה הסופית. במיוחד בנייד, שם שיעורי הנטישה גבוהים יותר מהרכישות מהמחשב.

לרוב הרשתות החברתיות יש כיום פתרונות קניות בתוך האפליקציות – הכוללות וידיאו בלייב. דבר זה פועל לספק תכונות חדשות כדי לענות על הביקוש הגובר. אבל, פייסבוק, אינסטגרם ופינטרסט הם הפופולריים ביותר. וטיקטוק, יוטיוב וטוויטר נמצאים לא רחוק מאחור.

אגב, ככה זה נראה כשאינסטגרם הוסיפה "חנות" מקוונת בדף החיפוש שלה בשנת 2020 >>

TO DO LIST– דברים שחייבים לעשות!

המסחר החברתי כנראה לא יחליף את המסחר המקוון בקרוב. אבל, בהתאם לעסק שלך, תחשוב על זה כשאתה מעצב חוויה קמעונאית ללקוחות המותג שלך.

כשאתה מקים חנות אינטרנטית של מסחר, הקם חנות פייסבוק או חנות אינסטגרם, או לחילופין- תבחן את המוצרים בפינטרסט.

ישנה גמישות מסוימת בעיצוב החנויות הללו, אז המטרה שלך היא להפוך את החנות האינטרנטית שלך לכמה שיותר ויזואלית, כך שחווית הלקוח תהיה מוצלחת ביותר ותטיב עם המותג שלך כמה שאפשר.

אל תדאג לגבי העלאת כל המוצרים שלך לאתר. התמקד בהעלאת המוצרים אליהם העוקבים שלך באינסטגרם יתחברו ויאהבו הכי הרבה.

התנסה עם פוסטים שניתן לרכוש מהם, או אפילו מודעת! זה יאפשר ללקוחות שלך לראות את המוצרים הרלוונטיים בהקשר מסוים, ולבצע רכישה מהירה בכמה הקלקות בלבד.

4. אף אחד לא ירצה לדבר עם המותג שלך בטלפון 

בין סגרים, עצירת אספקה בין מדינות ומחסור בכוח אדם, לצרכנים היו שאלות גדולות יותר לעסקים מאי פעם. הם גילו שהם יכולים לקבל תשובות בצורה נוחה יותר ברשתות החברתיות.

בסקר שבוצע והוזמן על ידי פייסבוק, גילו כי 64% מהאנשים אמרו שהם מעדיפים לשלוח הודעה ברשתות החברתיות מאשר להתקשר לעסק. עם זאת, על פי גרטנר, עד שנת 2023, כל העסקים ינוהלו באמצעות הערוצים הדיגיטליים בכ-60% מהבקשות.

למרות העלייה בביקוש, ארגונים רבים עדיין לא מוכנים לספק תמיכה ללקוחות באופן יעיל ברשתות החברתיות.

סקר שירות הלקוחות של HOOTSUITE לשנת 2022, מראה כי 71% מהארגונים והחברות השונות במשק, עדיין לא התחילו להשקיע בטיפול בלקוחות ברשתות החברתיות, או שאינם מתכננים להשקיע בעתיד בכלל.

אבל, נתוני הסקרים החדשים יותר בנושא מגמות וטרנדים ברשתות החברתיות, מצביעים על כך שהכל עלול להתהפך. 59% מהנשאלים הסכימו שטיפול בלקוחות שנמצאים יותר ברשתות החברתיות מעלה את ערך הארגון או החברה שהם נמצאים בה.

TO DO LIST– דברים שחייבים לעשות!

התחילו לחשוב על אסטרטגיית מענה ברשתות החברתיות ללקוחות שלכם

חשבו ויצרו צ'אט בוטים\ בוטים שונים שיעזרו לכם לענות על תשובות שחוזרות על עצמן לרוב

מזגו את שירות השיחות של הלקוחות שלכם לכלי אחד בלבד

אמנו את צוות השיווק שלכם בשיטות מומלצות לשירות לקוחות מוצלח. עדיף שתשכור אנשים מהתחום שיעשו זאת עבורך, על מנת לקבל את התוצאה המיטבית.

5. סרטון ארוך הוא קשה מנשוא, חוץ מביוטיוב.

לפי חברת תוכנת אירוח הווידאו Vidyard, 60% מכלל הסרטונים שפורסמו באינטרנט בשנת 2020 היו באורך של פחות מ-2 דקות. ראו בתמונה וקבלו פרספקטיבה.

אם אתם זוכרים, לפני שנתיים, עם הופעתן של IGTV ו-Facebook Watch (שלא לדבר על גסיסתו המהירה כביכול של אפליקציית Snapchat), היה רגע בו כולנו חשבנו והאמנו שסרטונים ארוכים זה העתיד.

יוטיוב, הידועה בסרטונים החינוכיים הארוכים שלה, תגמלה סרטונים של גולשים שעברו את רף 10 הדקות, ופייסבוק רצתה להתחרות באותה זירה. אפשר להבין.

עסקים מיהרו ליצור "סדרות טלוויזיה" לפלטפורמות החברתיות שלהם. וויל סמית אפילו הקרין תוכנית IGTV עבור נשיונל ג'יאוגרפיק. נראה היה שפייסבוק לא רק מתחרה ביוטיוב, אלא גם ברשתות טלוויזיה בכבלים.

אבל בדיוק אז, טיקטוק הגיעה לצפון אמריקה, אינסטגרם השיקו את ה-REELS והשאר היסטוריה.

עצרו. בואו נעשה הילוך מהיר לסתיו 2021 >>

מה שקרה הוא שאינסטגרם הוציאה משימוש את ה-IGTV, אף אחד כבר לא מדבר על Facebook Watch ואפילו יוטיוב, המעוז האחרון של וידאו ארוך במדיה החברתית, הציגה פורמט חדש. יש לכם ניחוש איזה פורמט? צודקים. קוראים לו YouTube Shorts.

ההצלחה של ה-REELS ואפליקציית טיקטוק הגיעה בעקבות ההצלחה של הסטוריז שכולנו מכירים- פורמט וידיאו קצר. הסטוריז משכו אליהם משתמשים בקצב מסחרר משנת 2018 ועד 2020.

לצערנו הרב, פייסבוק לא עדכנה את ספירת 500 מליון המשתמשים שלה בסטוריז משנת 2020 (שהREELS נוצר). אז אין לנו יכולת לדעת האם היא גדלה, נשארה באותו מצב או קטנה.

מה שכן ידוע לנו, הוא שכל נסיון להעתיק ולחקות את פורמט הוידיאו הקצר בלינקדאין ובטוויטר נכשלו כישלון חרוץ בשנת 2021. RIP Fleets ו-LinkedIn Stories.

אנו יכולים להבין מכך שהמשתמשים לא מעוניינים לצפות בכל סרטון קצר. הם מעוניינים לצרוך תוכן מעניין, משעשע, מלמד, מרתק. לא משנה מה הסיבה לכישלון הפורמטים הללו,  מהסקר שערכו בHootsuite גילו שגם עסקים מעדיפים סרטוני וידיאו קצרים.

בסקר ניתן לראות שכמעט 40% מהמשיבים, אמרו כי הם משתמשים בסרטונים קצרים על מנת לפרסם את המוצרים\ השירותים שלהם.

TO DO LIST– דברים שחייבים לעשות!

אם המטרה שלך היא להשיג עוקבים חדשים, התנסה עם אפליקציית טיקטוק.

אם המטרה שלך היא למשוך בחזרה את קהל האינסטגרם שהתרחק, התנסה עם הREELS.

אם אתה מצליח באפליקציה אחת של סרטונים קצרים, נסה גם את האחרת. תשתמשו בסרטון ותתרגמו אותו לכל הערוצים, רק שימו לב שאתם לא מעלים לרילס סרטון שברקע מופיע הלוגו של טיקטוק… (חשוב!)

6. אתה תבצע מיקור חוץ כחלק מטקטיקת המעורבות שלך ליוצרי תוכן

כלכלה שמורכבת מיוצרים למיניהם קיימת כבר עשור, אבל בתקופת מגיפת הקורונה התופעה התרחבה היות שאנשים חיפשו דרך נוספת להכניס כסף (עקב אבטלה פתאומית או צורך בעניין בחיים)

אבל, אנחנו לא מדברים כאן רק על כוכבי יוטיוב מיליונרים, אלא על אנשים רגילים שמחפשים להרוויח מהתחביב שלהם. לעבוד כעצמאי בעבודה נוספת\ יחידה ברשתות החברתיות.

מכאן הוקם המושג החדש- יוצר.

היוצר או יוצר התוכן מתייחס הן לאנשים שעובדים בזה באופן מקצועי והן לאנשים חובבנים בתחום. המושג מתייחס לכל מי שכותב, עורך, מעצב או מסריט תוכן ומפרסם אותו ברשתות החברתיות לכל סיבה שהיא.

נכון לשנת 2021, 50 מליון אנשים רואים עצמם כיוצרים ברשתות החברתיות. בנוסף, עסקים אמורים להוציא עד סוף 2022 כ-15 מיליארד דולר על שיווק משפיענים.

בארה"ב לבדה, 72.5% מהמשווקים למיניהם צפויים להשתמש במשפיענים עד 2022.

רשתות חברתיות רבות מגיבות לטרנד הזה על ידי הוספת כלים חדשים לשיווק ופרסום-

TikTok’s Creator Marketplace

Instagram’s Collabs

Instagram’s Branded Content Ads

Facebook’s Brand Collabs Manager

YouTube Brand Connect

Twitter’s paid Super Follows

כל אלו נועדו לשלם ליוצרי תוכן, כך שהם יכולים להמשיך ולהוסיף ערך עבור מותגים ומשתמשים בפלטפורמות שבחרו.

בנוסף, הם עוזרים לרשתות החברתיות להרוויח את החלק שלהם מתוך סך ה15 מליארד דולר הללו. זאת עד שאחת מאלפי אפליקציות "מונטיזציה של יוצרים" של צד שלישי שצצו בשנים האחרונות סוף סוף יפצחו את הקוד.

TO DO LIST– דברים שחייבים לעשות!

לא משנה מה הקטע שלך (אוהב צמחים, מעריץ הארי פוטר, פקידי קבלה וכו'), יש יוצר כלשהו עם קהל מעריצים קיים בנושא הזה, שמחכה לשתף איתך פעולה.היה בטוח שהוא יעשה עבודה טובה יותר ביצירת קשרי לקוחות אותנטיים וארוכי טווח ממה שכל חשבון של מותג יוכל אי פעם לקוות לעשות!

הגדר את הקהל אליו אתה רוצה להגיע (וברר איפה הוא נמצא)

עיין בפלטפורמות שונות וברר מי הם המשפיענים שיכולים להגיע לקהל הספציפי שלך

התכוננו לשלם. והרבה. היוצרים מודעים ליכולותיהם ולא יהיו מוכנים לעבוד בחינם.

7. אתה חייב ללמוד פרסום בתשלום, גם אם אתה לא עושה פרסומות עדיין.

בכנות, המגמה הזו קיימת כבר כמה שנים. אבל עדיין חשוב להזכיר אותה, במיוחד לאור מה שמצאנו בסקר מגמות המדיה החברתית של Hootsuite 2022.

43% מהנשאלים בסקר אמרו שהירידה בREACH האורגני והצורך להגדיל את תקציבי הפרסום בתשלום- היו האתגר הגדול ביותר שלהם ברשתות החברתיות. זה שני רק להעלאת רעיונות לתוכן באופן עקבי.

אבל זו הייתה התשובה של כל המגיבים. אם לוקחים פילוח קטן יותר, עסקים קטנים עד בינוניים (SMBs) ציינו את הירידה בREACH האורגני כאתגר מספר 1 שלהם.

נשמע הגיוני. הירידה בטווח הREACH האורגני מתועדת היטב כבר שנים, במיוחד בפייסבוק ובאינסטגרם. ולרוב החברות הקטנות והבינוניות יש תקציבים מוגבלים להשקיע בטקטיקות "PAY TO PLAY". ( מאמר שמסביר מה זה אומר)

מגיפת הקורונה גרמה לכמה עליות ומורדות בעולם פרסום החברתי. עסקים הפחיתו את ההוצאות שלהם על מודעות, ואלה שהמשיכו לבזבז, התלוננו על תשואות נמוכות ברשתות רוויות מדי.

בנוסף, אפל אפשרה למשתמשים לבטל את הסכמתם למעקב בפייסבוק. זה גרם למפרסמי פייסבוק להמציא מחדש את האופן שבו ביצעו את מיקוד המודעות שלהם (ראו סעיף 2).

אבל העובדה היא שהREACH האורגני הממוצע לפוסט בפייסבוק הוא 5.2%.

מה שזה אומר הוא, שרק 5% מהעוקבים שלך עשויים אי פעם לראות את הפוסטים שלך אם לא תשים מאחוריהם תקציב בתשלום.

נכון, אתה יכול להרחיב את אסטרטגיית המדיה החברתית שלך לרשתות אחרות שבהן עדיין אפשר להפוך לוויראלי מבלי להוציא שקל. (מישהו אמר טיקטוק?) אבל, רוב הסיכויים שלא תעזוב את הקהלים שלך שעבדת כל כך קשה כדי להצמיח.

לא משנה מה התקציב שלך, מישהו בצוות השיווק החברתי שלך יצטרך לפחות ללמוד כיצד להגביר את מדד הREACH, וכולם יצטרכו ללמוד את היסודות של מיקוד קהל (TARGETING).

TO DO LIST– דברים שחייבים לעשות!

המשיכו להשתמש בתוכן של מדיה חברתית באופן אורגני, כדי להגביר את המודעות למותג, לספק שירות לקוחות ולעודד מעורבות של הקהל.

התנסה בקידום הפוסטים המובילים שלך כדי להגיע ללקוחות פוטנציאליים חדשים.

אם אתה מוכן לעלות רמה ברמת המודעות שלך, שקול להשקיע בפתרון כמו Hootsuite Social Advertising. זה מאפשר לך לפרסם מודעות בפייסבוק, אינסטגרם ולינקדאין ולעקוב אחר הביצועים שלהן באותו לוח מחוונים, כך שהכל נוח וישים.

8. לא תצליח לפרסם שום דבר אם אין לך אסטרטגיית הקשבה חברתית

במהלך מגיפת ה-COVID-19 (או קורונה כפי שאנו מכירים אותה), עסקים רבים קפצו על סיפון רכבת ההאזנה החברתית לראשונה. הם אהבו להיות מסוגלים להגיב בזמן אמת לשאלות ולשיחות עם הלקוחות שלהם במהלך משבר בריאות בסדר גודל כזה.

אבל, ככל שהמגיפה התקדמה (ובין היתר הושפעה מהתהפוכות הפוליטיות המתמשכות, מחסור בכוח אדם וכעס מוגבר כלפי תאגידי ענק), אפילו יותר עסקים למדו שהקשבה חברתית יכולה לעזור להם להבין את ההעדפות המשתנות של הלקוחות שלהם ולהימנע מתקלות ביחסי הציבור שלהם.

מגמה זו מגובה בנתונים מסקר מגמות המדיה החברתית של Hootsuite 2022. רוב הנשאלים בסקר אמרו שהם מסכימים במידה מסוימת או מאוד שההקשבה החברתית עלתה בערכה עבור הארגון או החברה בה הם עובדים במהלך 12 החודשים האחרונים. אבל רגע, זה לא הכל

אנו גם רואים שהביקוש בחיפוש בגוגל למילות מפתח כמו "הקשבה חברתית" ו"כלי הקשבה חברתית" גדל ב-22% משנה לשנה. המשמעות היא שיותר אנשים מחפשים לגלות מהי הקשבה חברתית או לקנות כלי לעסק שלהם. (זה בדיוק השלב שאתם צריכים לכתוב את זה בגוגל ולהבין אם זה מתאים גם לכם)

TO DO LIST– דברים שחייבים לעשות!

הגדר שלושה זרמי חיפוש בכלי ניהול המדיה החברתית המועדפת עליך (אם עדיין אין לך אחד, נסה את Hootsuite בחינם למשך 30 יום) עבור הפעולות הבאות:

אזכורים של המותג שלך, השאטגים, מוצרים שלך ואף דוברים של החברה\ מותג.

מילות מפתח והאשטגים שחשובים למותג שלך.

צפו בסרטון הסופר אינפורמטיבי שלנו להאזנה חברתית, על מנת להבין קצת יותר:

ודא שלאנשים שמקבלים החלטות תהיה גישה למה שאתה לומד. בין אם אתה מנהל חנות לאדם אחד או שיש לך צוות של מאתיים משווקים, הקשבה חברתית תעלה בעיות והזדמנויות שיכולות להשפיע על כל העסק.

9. הסמנכ"ל שלך יבקש ממך לפתח אסטרטגיית אודיו חברתית

קלאבהאוס הושק באפריל 2020 אך גדל באופן תלול בפופולריות בתחילת 2021.

טוויטר השיקה את פלטפורמת האודיו החברתית שלה- Spaces, זמן קצר לאחר מכן. ועל פי הדיווחים האחרונים, גם פייסבוק מנסה להיכנס לפורמט האודיו החי הארעי.

לאירועים האלה היו צוותי שיווק חברתי רבים, כולל Hootsuite's, שנלחמו כדי להחליט אם כדאי להשקיע באסטרטגיית אודיו בסושיאל. וכפי שמראה סקר מגמות המדיה החברתית שלנו לשנת 2022, נראה שרוב העסקים חושבים שזה שווה את זה.

כשנשאלו באופן ספציפי כיצד הם מתכננים להשקיע, התוצאות היו די מעורבות. אבל האפשרות הפופולרית ביותר הייתה "לארח\ להוביל שידורי אודיו חיים כמובילי מחשבה".

הסקר של  Hootsuite's מצא שלרוב היו אלו סמנכ"לי סמנכ"ל וחברות בגודל בינוני עד גדול שתכננו להשקיע באודיו חברתי ובמנהיגות מחשבתית, וכן חברות שכבר היו בטוחות מאוד בהוכחת ההחזר על ההשקעה של מדיה חברתית (כלומר, חברות המשתמשות בטקטיקות שיווק בסושיאל מתוחכמות ביותר).

טוב, אפשר להבין. מנהיגות מחשבתית נתפסת כהזדמנות מצוינת לתוכן מסוג אודיו בסושיאל, מכיוון שהיא מאפשרת לאדם אחד או שניים לדבר עם קהל גדול. למי שיש את האומץ והתקציב, זו הזדמנות גדולה לבנות אמון במותג שלך ולהתחבר ישירות ללקוחות פוטנציאליים.

עם זאת, בגלל המיומנות והזמן הכרוכים בכך, אודיו בסושיאל אינו צורה זולה במיוחד של שיווק תוכן. זו אחת הסיבות שאנו צופים שעסקים קטנים יקחו יותר זמן לאמץ את זה. אתה צריך כסף כדי לבצע השקעה מראש בפורמט שעדיין לא הוכיח החזר ROI (החזר השקעה) לאף אחד.

לבסוף, Clubhouse הצהירה שפרסומות לעולם לא יהיו חלק מהמודל העסקי שלה.

זה יתרון או חסרון לעסקים, תלוי מאיזה כיוון אתה מסתכל על זה. כך או כך, היעדר פרסומות אומר גם ששילוב המותג שלך ב-Clubhouse ידרוש קצת דמיון מהרגיל.

הדרך להחזר על ההשקעה (מדד ROI) תהיה ארוכה ומפותלת, שלעתים קרובות אף עשויה לכלול הפניית מאזינים לערוצי הרשתות החברתיות האחרים שלך.

TO DO LIST– דברים שחייבים לעשות!

אתה לא צריך לבחור פלטפורמת אודיו חברתית מסוימת אחת על פני אחרת, אבל אתה צריך להתחיל לחשוב על איך העסק שלך יכול לנצל את פלטפורמת האודיו בסושיאל באופן כללי, ממש עכשיו.

ברגע שיש לך מושג כלשהו לגבי הערך שאתה יכול להביא למאזינים שלך, התחל לחשוב על פלטפורמות ספציפיות. לדוגמה, נסה להשתמש ב-Spaces כדי לעסוק בקהילה הקיימת שלך בטוויטר. נסה את Clubhouse כדי להתחבר לעוקבים חדשים ועוד.

הקש על מובילי המחשבה (בתקווה שאתם אנשים טובים וכריזמטיים עם הרבה ניסיון באלתור) בחברה שלך, כדי לארח הרצאה בשם המותג שלך. וודא שאתה שוכר מנחה מקצועי שיכול לעזור למזער את הסיכון של טרולים ברשת ושאלות לא רצויות.

אם אף אחד לא מתאים לקו המחשבה בחברה שלך, שקול לשתף פעולה עם משפיען שתואם את ערכי המותג שלך כדי לארח הרצאה בשמך.

זהו זה! אלו הם תשעת הטרנדים החמים של המדיה החברתית שאנחנו חושבים שאתה צריך לדעת כדי להישאר בעניינים גם בשנת 2022. רוצים לשמוע עוד? עקבו אחרינו והישארו מעודכנים בכל מה שחם 😊

לצפייה במקור המאמר >>

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.